Belépés
Új recept írása | Receptjeim | Kedvenc receptjeim | Receptek
Fahéjas kuglóf recept Kedvelt receptek
Fogás: desszert, Alkalom: karácsony, Elkészítési idő: 30 perc, Nehézségi szint: könnyű
Hozzávalók 8 főre
» 1 dl tej
» 5 dkg vaj + 2 dkg a kenéshez
» 5 dkg fehér tönkölyliszt
» Belülre:fahéjas cukor
» Szóráshoz:porcukor
» 2 ek méz
» 1,5 dkg friss élesztő
» 2 tojássárgája
» 2 ek cukor
» 2 ek tejföl
» 30 dkg BL-55 finomliszt
Tetszik a recept. Berakom a kedvenc receptjeim közé!
Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, a mézet belekeverjük, élesztőt belemorzsoljuk, megkelesztjük.A tészta alapanyagait dagasztógépbe tesszük, és 5 perc alatt összekeverjük, majd egy órát langyos helyen letakarva kelesztjük.A megkelt tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk kb. 50 x30 cm-es téglalappá, amit megkenünk olvasztott vajjal és alaposan megszórunk fahéjas cukorral.A tésztát felhengergetjük és a kivajazott kuglófformába fektetjük úgy, hogy a két vége egymás mellé kerüljön, kört alkosson.Tetejét cukrozott tojással megkenjük, 20 percig újra kelesztjük, majd újra lekenjük.155 C-ra előmelegített sütőben hőlégkeverésen 40 perc alatt megsütjük.
Rácsra téve kihűtjük. Porcukorral szórva tálaljuk.

Megjegyzés / tipp:

Reggelire friss süteményt akartam készíteni a családnak. Kuglófot régen sütöttem. Nem is nagyon munkaigényes, így rá esett a választás.
0 komment 7 ember kedveli 53ilona
2013.08.16 22:22
Néhányan, akik kedvelik ezt a receptet:
Kommentek Új komment
Sajnos ehhez a recepthez még nem érkezett komment! Írja meg a recept első kommentjét!
Címkék
tejet meglangyosítjuk, mézet belekeverjük, tészta alapanyagait, órát langyos, megkelt tésztát, tésztát felhengergetjük, kivajazott kuglófformába, felhengergetjük, meglangyosítjuk, belemorzsoljuk, hőlégkeverésen, előmelegített, megkelesztjük, dagasztógépbe, összekeverjük, kuglófformába, tojássárgája, belekeverjük, alapanyagait, munkaigényes, tönkölyliszt, Porcukorral, kinyújtjuk, lisztezett, finomliszt, olvasztott, kelesztjük, téglalappá, kelesztjük, kivajazott, megszórunk, megkenjük, családnak, kenéshez, fehér tönkölyliszt, Belülre fahéjas cukor, Szóráshoz porcukor, friss élesztő, tojássárgája, cukor, tejföl, BL-55 finomliszt,
Néger kocka
0 komment 3 ember kedveli
lencsefőzelék
0 komment 3 ember kedveli
CSIRKENYÁRS ZÖLDSÉGES BUNDÁBAN !
0 komment 8 ember kedveli
Márványos süti
0 komment 19 ember kedveli
Őzgerinc libamájjal és mézes szedermártással
0 komment 1 ember kedveli
Fehérboros almaleves.
0 komment 2 ember kedveli
Lencse krémleves
0 komment 1 ember kedveli
Mákos zserbó
0 komment 11 ember kedveli
Gombás sertéskaraj sonkával
0 komment 9 ember kedveli
Habos tetejű
0 komment 4 ember kedveli
Szilvásgombóc
0 komment 3 ember kedveli
Pudingos -tejfölös piskóta
1 komment 2 ember kedveli
Tanyasi tyúkhúsleves házi csigatésztával
0 komment 23 ember kedveli
Cékla leves
0 komment 5 ember kedveli
Erdélyi raguleves
1 komment 61 ember kedveli
Tonhal kék lagúna módra (japán recept)
0 komment 1 ember kedveli
Receptbázis - A legfinomabb házi receptek gyűjteménye
© 2024 TVN.HU Kft.